منتدى خطاب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى خطاب

منتدى ثقافى واجتماعى ورياضى وترفيهى وكمبيوتر وستالايت
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 كتف خروف فى الفرن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
هاله خطاب

هاله خطاب


عدد الرسائل : 1835
تاريخ التسجيل : 20/06/2007

كتف خروف فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: كتف خروف فى الفرن   كتف خروف فى الفرن Icon_minitimeالأربعاء يونيو 20, 2007 11:10 am

كتف خروف في الفرن ..



المقادير:-

كتف خروف صغير طازه ..

حبتين ليمون كبير ..

3 فصوص ثوم مقطعة شرائح او مربعات

من3-4 ملاعق كبيرة صلصة ورسترشاير

6 ملاعق كبيرة صويا صوص

بهارات( فلفل اسود مكسر فريش وعيش مطحون من زمان -

ملعقة متوسطة كزبرة ناشفة -
شوية كمون - بهار مجمع - نص ملعقة متوسطة اوريجانو

- ملعقة صغيرة جدا زعفران مطحون - رشة ملح بسيطة)
اقل من ربع علبة سفن اب ( ماتستغربوش بيدىطعم حلوفى الأكل )

ملعقة كبيرة خل ابيض

ربع كاسة زيت زيتون


الطريقة:-

جهزي الكتف ونظفيه تمام التمام وشيلي الدهون الزايدة اللي عليه ...

أعملى شقوق في الكتف من كل ناحية ... كتري من الشقوق عشان تتخللها التتبيلة .. وأغرسي فيها الثوم اللي قطعتيه واغرسيها لجوه موش يعني على طرف اللحمة من برة

اخلطي كل المقادير مع بعض في زبدية وادهني الكتف كويس من كل حته حتى في الشقوق اللي عملتيها شربيها بالتتبيلة.
وخليها بره التلاجة ساعة اذا كنت حتطبخيها على طول او في الثلاجة من الليل للصبح .


لما تطبخيها حطيها في الصينية وحطي معاها شويه "كاس"مياه بس وغطيها بالقصدير وفي فرن حرارته 420 فهرنهايت لمدة 3-4 ساعات وخدى بالك لا تنشف المياه
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كتف خروف فى الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى خطاب :: ركن حواء :: المطبخ-
انتقل الى: