منتدى خطاب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى خطاب

منتدى ثقافى واجتماعى ورياضى وترفيهى وكمبيوتر وستالايت
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 طريقه تصلح لعمل محشى الكوسه والبادنجان والفلفله الخضرة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
هاله خطاب

هاله خطاب


عدد الرسائل : 1835
تاريخ التسجيل : 20/06/2007

طريقه تصلح لعمل محشى الكوسه والبادنجان والفلفله الخضرة Empty
مُساهمةموضوع: طريقه تصلح لعمل محشى الكوسه والبادنجان والفلفله الخضرة   طريقه تصلح لعمل محشى الكوسه والبادنجان والفلفله الخضرة Icon_minitimeالأربعاء يونيو 20, 2007 11:26 am

محشى كوسه بطريقتين :

الطريقه الاولى :

طريقه عمل محشى الكوسه والبادنجان والفلفله الخضرة بنفس المقادير


هذه الطريقه تصلح لعمل محشى الكوسه اوالبادنجان أوالفلفله الخضرة بنفس المقادير

المقادير:


2كيلو كوسه او باذنجان او فلفله خضره

كوب رز مصرى

2بصله متوسطه مقطعه صغيره

2 حبه طماطم متوسطه مقطعه قطع صغيرة

بقدونس مفروم

معلقتين كبيرتين لحم مفروم

ملح وبهارات متنوعه

ملعقتين كبيرتين زيت

ثوم حسب الرغبه

حبتين طماطم مقطعه حلقات

شوربه فراخ او لحم او يمكن استبدالهم بماء مغلى ومضاف اليه مكعب ماجى

الطريقه :

احفرى الكوسه ا والبادنجان واذا كانت فلفله خضره انزعى راسها
ثم اغسليها وضيعها جانبآ

اغسلى الرز وصفيه وضعيه فى المصفى ثم فوقه بصل وطماطم واللحم المفروم والملح والبهارات وبقدونس وزيت وثوم واخلطيهم جيدآ

ثم قومى بحشو الكوسه او الباذنجان بالمكونات السابقه مع مرعاه ان لاتكون ممتلاءه جدآ بالحشو

ضعيها فى وعاء الطهى ورسيها فى صفوف ثم اضيفى ليها الشوربه او الماءالمغلى وضعى معها مكعب ماجى الى ان تتغطى القطع

ويمكن اضافه شرايح الطماطم فوقها حسب الحاجه

وغطيها واتركيها على نار متوسطه لمده ساعه وبالهنا والشفا



ملحوظه هامه :

ان الكوسه لو هنسويها بالطماطم
نضع كوب طماطم بس علشان الكوسه بتستوى بسرعه

اما الباذنجان عايز نصف المقدار اللى بتعمليه شوربه علشان ما يتهريش

اما الكرنب عايز حتى اخر مقدار الكرنب شوربه


الطريقه الثانيه لعمل محشى الكوسه


المقادير :


9 حبات كوسة

كوب أرز مصري

شبت وبقدونس

صلصة طماطم

عصير طماطم


الطريقة :

نقوم بغسل الكوسة وتقميعها وحفرها (تجويفها).

نمزج الصلصة والشبت والأ رز المصري.

نسخنها على النار مدة 10 ثوان ومن ثم ندخل الخلطة في الكوسة.


نضع الكوسة في وعاء مع عصير الطماطم لمدة ساعة كاملة.

ملحوظه هامه:

الكميه المفروض تكفى فردين ولو زى يبقى فرد واحد زود فى الكوسه واعملوا حساب الزياده فى المقادير

وللمبتدائين قطعوا بصله حلقات وضعوها فى اسفل قبل وضع الكوسه هاتكسبها طعم ولوكانت النار عاليه عليها شويه هاتحميها

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه تصلح لعمل محشى الكوسه والبادنجان والفلفله الخضرة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى خطاب :: ركن حواء :: المطبخ-
انتقل الى: