منتدى خطاب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى خطاب

منتدى ثقافى واجتماعى ورياضى وترفيهى وكمبيوتر وستالايت
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 طاجن الجمبرى بالسبيط

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
هاله خطاب

هاله خطاب


عدد الرسائل : 1835
تاريخ التسجيل : 20/06/2007

طاجن الجمبرى بالسبيط Empty
مُساهمةموضوع: طاجن الجمبرى بالسبيط   طاجن الجمبرى بالسبيط Icon_minitimeالأربعاء يونيو 20, 2007 11:36 am

دة طاجن فواكه بحر إنما جميل جدآآآآآآآآآآآآآآاً بس مشطشط شوية.

المقادير

تلاتة أرباع الكيلو جمبري مقشر

نصف كيلو سبيط (كليمارى) مقطع شرايح

ملعقتين زيت زيتون

5 أسنان توم مقطع

معلقتين توم مفري

قرنين فلفل أحمر حامي

قرنين فلفل أخضر رومي

حزمتين كسبرة خضراء

2 طماطم مقطعة

معلقتين صلصة

بشر ليمونة

ملح، فلفل

زيت زيتون


الطريقة

نحضر تلات أرباع كيلو جمبرى مقشر

ونصف كيلو سبيط ( كليماري) مقطع شرائح ونحط ملعقتين زيت زيتون

ومعهم رأس توم مقطع وفلفل أحمر حامي ونشوحهم في طاسة تيفال

مع رشتين فلفل أسمر كويسين وملح.

في طاسة تانية:

نضع ملعقتين زيت زيتون ونضع ملعقتين من الثوم المفري وفلفلتين رومى أخضر مقطعة

مكعبات وبصلة مفرية والطماطم المقطعة مكعبات وملعقتين صلصة وبشر ليمونة كبيرة (ونراعى الترتيب
السابق) ...

ونقلب شوية وبعدين نحط حزمتين كسبرة خضراء مفرية في الآخر خالص.

نجيب الطاجن ونحط نصف التخديعة السابقة وبعدين نصب الجمبرى بالسبيط

ونكمل على الوش بباقى الخلطة وندخله الفرن فترة مش كبيرة بقدر ربع

ساعة لحد ما يتشرب ...وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طاجن الجمبرى بالسبيط
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى خطاب :: ركن حواء :: المطبخ-
انتقل الى: